hydraruzxpnew4af.onion

Electro-Coord hírlevél 2022 május 31.

Tisztelt Olvasónk!

Májusban is folytatjuk aktív szemléletformáló munkákat, játékos formában ismertetve egyre szélesebb közönséggel a természetes fény és a mesterséges világítás szervezetünkre gyakorolt különleges hatásait. Természetesen a hulladékgazdálkodás és a világítástechnika szakembereinek tájékoztatása is fontos célunk. Ezért ebben a hírlevélben is megtalálhatja az aktuális szakmai hírek és események gyűjteményét.

ÚJ játék Lumen cicával – Ismerd meg a belső órád!

2022. május 16-án, a Fény Nemzetközi Napján a Lámpahulladék facebook oldalon új játéksorozatot indítottunk. 3 héten át minden hétfőn felteszünk egy kérdést és a válaszadók között vasárnaponként 20 db sárga esőkabátot sorsolunk ki.

Keresse fel a képre kattintva oldalunkat és a legfelső posztban válaszoljon Ön is a cirkadián ritmusunkhoz és a nyugodt alváshoz kapcsolódó egyszerű kérdésünkre!

Díjazzuk a tehetséget!

Az Electro-Coord Magyarország fontosnak tartja a fiatalok szemléletformálását és támogatását, különösen a lámpahulladék feldolgozó üzem környezetében, Békés megyében, Mezőkovácsházán tartjuk fontosnak a kiemelkedő tehetségek elismerését is.

Ennek keretében 2022. május 24-én, kedden 13:00 órakor a Mezőkovácsházi Hunyadi János Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban az Electro-Coord Magyarország képviselői jutalmat adtak át Veres Marcell István 11. A. osztályos tanulónak az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen történelem tantárgyból az összesített pontszáma alapján elért III. helyezésért.

Az Electro-Coord a diákot egy elektromos rollerrel, a felkészítő tanárát, Magyar Istvánt pedig könyvutalvánnyal jutalmazta.

Kihirdették a 2021-es Hulladékcsökkentési Hét eredményét!

A Vállalkozások” kategória díjazottjai:

I. helyezett: Miskolci Regionális Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. – Legyél Te is Hulladékfelfedező!

II. helyezett: Dutrade Zrt. – Újrahasználat

II. helyezett: Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. – Körforgásos gazdaság a magyar világítástechnikában

III. helyezett: DEPÓNIA Nonprofit Kft. – Közösségek ereje

A képre kattintva megismerheti az összes kategória nyerteseit.

EucoLight sajtóközlemény

Két év szünet után újra személyesen találkozhattak az EucoLight 19 tagszervezetének képviselői. A Recupel belga tagszervezet által 2022. májusában Leuvenben megrendezett konferencián 60 delegált vett részt, az eseményekre online is be tudtak csatlakozni a tagok képviselői.

A találkozó eredményeiről a szervezet egy sajtónyilatkozatban számolt be. Az angol nyelvű összefoglaló elérhető a képre kattintva:

Rádió interjú – szemünk világa és látórendszerünk működése

A Trend Fm-en futó Mindig környezettudatosan rovatunk legújabb beszélgetésében 2022. május 19-én Érczfalvi András vendége Urbin Ágnes, a BME Gépészmérnöki Kar Mechatronika, Optika és Gépészeti Informatika Tanszékének tanársegéde, a Világítástechnikai Társaság alelnöke volt.

A téma: a tudatos világítás, a szemünk világa és látórendszerünk működése, a szem csodálatos adaptáló képessége.

Hallgassa vissza a beszélgetést weboldalunkon.

Üveg Nemzetközi Éve hivatalos megnyitó

Május 18-án megtartották az Üveg Nemzetközi Évének sajtótájékoztatóval egybekötött hivatalos magyarországi megnyitóját a Magyar Zene Házában. Az esemény részleteiről a képre kattintva olvashat részletes beszámolót.

“Breaking new ground” – ez a mottója a Light + Building Autumn Edition rendezvénynek

Október 2-6. között rendezik idén a Light + Building kiállítást és vásárt, ahol 46 ország 1300 kiállítója várja az érdeklődőket.

A hulladékokról szóló keretirányelv felülvizsgálata

A LightingEuprope és Eucolight együttműködése keretében készül a Waste Framework Directive (WFD) felülvizsgálata, melynek javaslatairól, megállapításairól ebben a dokumentumban olvashat.

Circular Lighting Live konferencia

Egy napos kiállítással összekötött konferenciát rendeznek 2022. szeptember 22-én Londonban, melynek helyszíne a Cavendish Conference Centre lesz.