hydraruzxpnew4af.onion

Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft-hez történő csatlakozás

 

Amennyiben egy gyártó vagy importőr tevékenysége a 197/2014 (VIII.1.) Kormányrendelet hatálya alá esik, akkor gondoskodnia kell, többek között a világítástechnikai termékek hulladékainak gyűjtéséről és kezeléséről. A rendeletnek történő megfelelés legegyszerűbb módja az, ha a gyártó/importőr egy „Hulladékkezelési megállapodás” elnevezésű szerződésben a kötelezettségeit egy közvetítő szervezetre ruházza át.

Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. a használt és hulladékká vált világítástechnikai termékek begyűjtésének és kezelésének koordinálásával foglalkozó közvetítő szervezet.

Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. hulladékgazdálkodási tevékenységének tárgykörébe eső termékek aktuális vámtarifaszámait megtalálják honlapunkon. Amennyiben az Önök terméke a Kormányrendelet alapján ezen termékek elektromos, elektronikus berendezés-kategóriájába tartozik, de nincs megemlítve listánkban, kérjük, vegyék fel a kapcsolatot velünk.

Társaságunk kollektív rendszerben végzi hulladékkezelési tevékenységét, azonban a termékek jellegénél fogva eltérő rendszerben történik a világítótestek, illetve a fényforrások gyűjtése, kezelése és finanszírozása. Csatlakozáskor ennek megfelelően külön szerződést kell kötni a „Világítótest gyártó ágazat”, illetve a „Fényforrás gyártó ágazat” számára kidolgozott feltételek szerint.

 

A „Világítótestek” esetében évente egyszer, a tárgyév február 28. napjáig kell nyilatkozniuk az előző évi értékesítésükről. A „Fényforrások” esetén az adatszolgáltatás egy internetes felületen keresztül történik havi rendszerességgel.