hydraruzxpnew4af.onion

Electro-Coord – legfrissebb híreink

Tisztelt Olvasónk!

Újabb csokor hírrel jelentkezünk a fenntarthatóság és a körkörös gazdaság témájában. Ebben a gyűjteményben olvashatnak az az európai zöld megállapodás megvalósításának néhány fontos eleméről, továbbá egy érdekes beszélgetésben megismerkedhetnek az erdőfürdő terápia jótékony hatásaival is.

Az Erdőfürdő terápiáról a Trend Fm-en

 

Az erdő gyógyító hatásáról szólt a Mindig környezettudatosan rovat legújabb interjúja a Trend Fm-en. Érczfalvi András beszélgetett Győrffy Éva erdőterápia és erdőfürdő vezetővel.

Honnan származik az erdőterápia ötlete? Hogyan vezeti vissza a természetbe egy séta a városi környezettől túlterhelt embert? Milyen változást indíthat el az erdőterápia az emberekben?

Hallgassa vissza a beszélgetést a képre kattintva weboldalunkon:

Szigorú szabályozásra van szükség a zöldre mosás ellen

Az Ecopreneur.eu hivatalos állásfoglalása arra hívja fel a figyelmet, hogy a szándékos zöldre mosás gyakorlata hogyan csökkenti a fogyasztók és befektetők bizalmát a valódi fenntartható beruházások és folyamatok iránt, mindezzel lassítva az európai zöld megállapodás megvalósítását. Az erről szóló angol nyelvű dokumentum ezen a linken érhető el.

A „javításhoz való jog” EU-s dierktíva

 

A javításhoz való jog kulcsfontosságú lépés abban, hogy a zöld megállapodás keretein belül 2050-re az EU megvalósítsa a körkörös gazdaságot. Az Ecopreneur.eu új helyzetjelentésében összefoglalta azokat a javaslatokat, amelyek elősegítik a fogyasztási termékek élettartamának növelését a minőségjavítás, javíthatóság és újrahasznosítás eszközeivel. A dokumentumot ezen a linken publikálták.

Legyen standard a fenntarthatósági jelentések tartalma és formája

Ahhoz, hogy megbízható, összehasonlítható, releváns és időszerű információkat kapjunk a vállalatok, szervezetek fenntarthatósági kockázatairól, lehetőségeiről és hatásairól, szükség van általános érvényű, standard követelményekre. Ez teszi lehetővé, hogy a „Corporate Sustainability Reporting Directive” (CSRD) keretében 2024-re kötelezővé váljon a fenntarthatósági jelentés készítése. Az Ecopreneur.eu hivatalos állásfoglalása itt érhető el.

Remanufacturing How to rebuild a light fitting

Már visszanézhető a Recolight szervezésében 2022. június 9-én megtartott webinár teljes anyaga: