hydraruzxpnew4af.onion

Electro-Coord hírlevél 2021.01.18

2 Milliárd lámpa újrahasznosítva! A körforgásos gazdaság megvalósítása a világítástechnikai iparban

A EucoLight – a világítástechnikai termékeket újrahasznosító szervezetek európai szövetsége internetes szemináriumon ünnepli meg 19 tagja hihetetlen teljesítményét, a 2 milliárdodik lámpa begyűjtését.

Kérjük vegyen részt Ön is az ünneplésen és az alábbi linkre kattintva regisztráljon a webes szemináriumra!

https://www.eucolight.org/webinar-2-billion-lamps-recycled 

A szemináriumon betekintést nyerhet a következőkbe:

  • A WEEE-irányelv és az EPR jelenlegi helyzete
  • A kiterjesztett gyártói felelősségi rendszerek jelentősége
  • Az újrahasznosítás jövője Európában

Előadóink között lesznek a LightingEurope, az Európai Parlament és az EU Bizottság képviselői.

A webinár időpontja: 2021. február 10. 11:00 Brüsszel

Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft gyorsjelentése a 2020-as évről

A lámpahulladék begyűjtése és újrahasznosítása Magyarországon – Budapest, 2021. január 15.

Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft., a kiégett lámpákat, izzókat és fénycsöveket begyűjtő és újrahasznosító társaság 2020-ban 620 tonna hulladékot gyűjtött be és hasznosított, ez az értékesített lámpamennyiségnek a 66%-a. A hulladék hasznosítási ráta 84%-os, ami azt jelenti, hogy 612 tonna hasznos üveget és fémet forgattunk vissza az ipari körforgásba.

A világítástechnikai ipar 2020-ban mintegy 743 tonna lámpát bocsátott piacra. Az értékesített mennyiség 70%-a már LED-es lámpa, melyek energiatakarékosak, hosszú élettartamúak és nem tartalmaznak higanyt. Napjainkra 30%-a zsugorodott a hagyományos higany tartalmú energiatakarékos lámpák értékesítésének aránya.

2020 nehéz év volt a Electro-Coord számára. A kritikus feladat az volt, hogy fenntartsuk szolgáltatásainkat az elektromos és elektronikus világítási hulladékok gyűjtése és hasznosítása terén. Időnként ez korántsem volt egyszerű, de kollektívánk, valamint a lámpahulladék-gyűjtő- és hasznosító partnereink megbirkóztak a kihívásokkal.

Talán meglepő, de 2020 az Electro-Coord számára egyben pozitív év is volt. Teljesítettük a 2020-as hulladékgyűjtési és hasznosítási tervet, és maximálisan felkészültünk a 2021-es évre. Gyűjtőhelyeink száma folyamatosan nőtt, és büszkék vagyunk arra, hogy több sikeres projektet szervezhettünk, amelyek az újrahasznosításra és a körforgásos gazdaságra összpontosítottak.

Kétségtelen, hogy 2021 új kihívásokat fog hozni, de reméljük, hogy ezek egyben új lehetőségeket is teremtenek.

További információ:
info@electro-coord.hu vagy 06-30-222-2223


Meghirdették az EEDAL-LS:17 konferenciát

2021. november 8-10. között két nagy nemzetközi konferencia helyszíne lesz Toulouse, Franciaország. Idén először egyszerre rendezik meg az International Conference on Energy Efficiency in Domestic Appliances and Lighting (EEDAL) és az International Symposium on Science and Technology of Lighting (LS-series) eseményeket.

A publikáció feltöltésének határideje: 2021. április 23.

Részletek: https://eedal-ls21.sciencesconf.org/

 

Indul az APPLiA-SULI: Jótállás 2021

2021. január 1-jétől változnak a kötelező jótállásra vonatkozó szabályok Magyarországon. Az APPLiA Magyarország Egyesülés célja, hogy a változások minél kevesebb nehézséget jelentsenek a fogyasztóknak, a piaci szereplőknek (kereskedőknek, gyártóknak, szervizeknek) és a hatóságoknak.

A szervezet Facebook oldalán induló APPLiA-suliban hétről hétre áttekintik a fő tudnivalókat.

https://youtu.be/90t_5ObxQ4s