hydraruzxpnew4af.onion

Electro-Coord Hírlevél 2020.12.05.

A járványhelyzet ellenére rekordot döntött az Európai Hulladékcsökkentési Hétre jelentkezettek száma

Idén november 21-29. között zajlott az Európai Hulladékcsökkentési Hét programsorozata, amelyre a tavalyi évhez képest több mint kétszer annyi jelentkezés érkezett. Az idei 863 jelentkező között az Electro-Coord Magyarország is ott volt saját szemléletformáló akciójával.

 

„25 év képekben” – a Világítástechnikai Társaság fotósorozata

Rendhagyó formában, az online világban emlékezik meg a társaság az elmúlt 25 évről. A VTT honlapján és Facebook oldalán minden héten egy-egy újabb év fotógyűjteménye tekinthető meg.

 

Megújul az energiacímke!

2021 március 1-től megújul az egyes nagyháztartási gépeken látható színes tájékoztató címke, az energiacímke. A változásra azért van szükség, mert a gyártói fejlesztéseknek és a jogszabályi előírásoknak köszönhetően a jelenleg érvényben levő energiaosztályokat a készülékek „kinőtték”: hiába van a címkén a pirostól (legkevésbé energiahatékony) a sötétzöldig (leghatékonyabb) több energiaosztály is, szinte az összes készülék a felső 2-3 osztályba tartozik, vagyis a A+, A++ és az A+++ osztályokba. Így viszont egyre kevésbé tölti be azt a szerepet, melyre hivatott: ti. hogy segítsen a fogyasztóknak különbséget tenni a piacon kapható készülékek között.

A változásokról részletes tájékoztató található az APPLiA Magyarország Egyesülés honlapján.

 

2022 az Üveg Éve

Az ENSZ friss bejelentése szerint 2022 az Üveg Éve lesz. Ebben az évben nemzetközi programok sorozata fogja felhívni a figyelmet erre a fenntartható és körforgásos gazdaság működéséhez nélkülözhetetlen anyagra.

Az erről szóló hivatalos bejelentés az alábbi linken tekinthető meg

https://youtu.be/A6ZEaWvlz6k