hydraruzxpnew4af.onion

„A Fény Természete” Fotópályázat 2019 eredményhirdetése

Az Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft. 2019-ben immár 2. alkalommal hirdette meg népszerű fotópályázatát, melynek célja megmutatni, milyen rendkívüli hatással van életünkre a fény. Amatőr és profi fotósok egyaránt benevezhetnek a világ bármely pontjáról, két kategóriában: Természetes fények és Mesterséges fények.

Az eredményhirdetésére és a díjátadóra a Világítástechnikai Társaság székhelyén, a Világítás Háza bemutatótermében került sor.

A pályázat célja az volt, hogy a pályázók és érdeklődők a kreatív tartalom segítségével megismerjék az Electro-Coord környezettudatos törekvéseit, a lámpahulladékok szelektív gyűjtésének fontosságát, a résztvevő felek egymásra utaltságát. A díjazott alkotások és a többi pályamunka is megtekinthető lesz az Electro-Coord honlapján, valamint a Világítás Házában megnyitásra kerülő kiállításon egy hónapon át.

Nagy János, a zsűri elnöke, a Világítástechnikai Társaság Elnöke elmondta, hogy 285 pályázótól 1101 alkotás érkezett, ami harminchárom százalékos növekedés az előző évhez képest. Magyarország minden részéből és a határon túlról is érkeztek pályaművek.

Arató András, a zsűri tagja arra hívta fel a figyelmet, hogy a környezet védelmén túl fontos szempont a hosszú távú fenntarthatóság alapelveinek figyelembevétele is.  A lámpahulladékok begyűjtésével és újrahasznosításával  egy fenntarthatóbb jövőt, élhetőbb környezetet teremtünk a jelen és a jövő nemzedékének.

A díjazottak:

Természetes fények:

  1. hely: Krizák István: Romantika (Tolna)
  2. hely: Mesteri Balázs: Fényes üveggömbök (Pápa)
  3. hely: Vajda Noémi Krisztina: Élet (Pécs)

VTT különdíj: Gáspárik Dezső: A szabadság fénye (Solymár)

Mesterséges fények:

  1. hely: Kelemen Sándor: Fényvillamos (Budapest)
  2. hely: Dudás Ágnes: Erzsi néni jó éjszakát kíván (Budapest)
  3. hely: Mohácsi Attila: Lámpa (Budapest)

VTT különdíj: Dr. Kelemen Nándor Richárd: Lámpagyújtogató (Budapest)

A képekre kattintva megtekintheti a nyertes alkotásokat.

Az összes pályázó munkáit az alábbi linkeken tekinthetik meg:

Természetes fények – beérkezett alkotások

Mesterséges fények – beérkezett alkotások

A hazai visszagyűjtési és újrahasznosítási rendszer üzemeltetésével az Electro-Coord Magyarország évről évre növeli a szelektíven begyűjtött hulladék mennyiségét. 2019-ben a hazánkban értékesített világítástechnikai termékek mennyiségéhez viszonyítva 65%-ra szeretnék növelni a keletkező hulladék visszagyűjtési arányát. Ezt csak úgy lehet elérni, ha mind a villanyszerelő szakma, mind a lakosság partner a szelektív gyűjtésben. A fotópályázattal a társaság egy újabb lehetőséget biztosított a társadalom egy széles csoportjának a környezettudatos élet és a természeti környezet megismerésére.